Ennek a nokedlinek az a különlegessége, hogy tojásfehérje nélkül készült így az arra érzékenyek és a babák (9 hónapos kor felett) is fogyaszthatják, ha félünk a káposzta puffasztó hatásától, akkor le lehet cserélni spenótra, paradicsomra, karfiolra, vagy húsra is, mi már ezeket a variációkat is kipróbáltuk.
Igazság szerint a lenmagliszten kívül bármelyik paleo liszt alkalmas a gyártásra, a lenmagtól szétmálik a nokedli, nem marad egyben, ha kerül is bele, csak nagyon spórolósan használjuk, tényleg szörnyű, már ezt is kipróbáltam :-(!
Hozzávalók 4 személyre:
Nokedlihez:
20 dkg napraforgómag kávédarálón ledarálva
20 dkg szezámmagliszt
10 dkg gesztenyeliszt (ettől édeskés lesz az íze)
3 tojás sárgája
annyi víz amennyit felvesz, hát igen de milyen legyen az állag ugye ???, ragacsos és sűrű, álljon meg benne a kanál.
1 tk só
Lobogó, sós vízbe szaggatjuk a nokedli szaggatóval, és amikor feljött a víz tetejére, szűrővel kihalásszuk.
pirított káposzta:
egy kisebb fej káposzta
3 ek zsíradék
só, bors
kb. 2 dl víz
A felhevített zsiradékba tesszük a káposztát, sózzuk és átforgatva pirítgatjuk, majd felengedjük vízzel és puhára pároljuk, ha kész összekeverjük a kiszaggatott nokedlivel.
Az összhatás a sztrapacskára emlékeztet! |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése