Ez a torta úgy született, hogy rám tört az édesség utáni vágy! Hát ez meglehetősen gyakran előfordul, és akkor menthetetlenül sütni kell!
Nagyon különösen alakult a krém is, de a végén isteni lett! Valójában a mindent bele kategória, és talán bizarrnak is tűnhet a felsorolás, de tényleg felejthetetlen lett a végeredmény. Gyümölcsös, fűszeres, krémes! A csoki, a krém és a mandulás-mogyorós sütitészta valódi harmóniát alkot. Hmm....
Hozzávalók a tortalaphoz:
(24 cm)
- 12,5 dkg pirított, héjától megszabadított őrölt mogyoró
- 12,5 dkg őrölt mandula
- 2 ek. xilit
- 1 kk. szódabikarbóna
- 3 db tojás
- egy vaníliarúd kikapart belseje
- és annyi víz, amivel a tészta kenhető sűrű masszává áll össze.
A tojást a xilittel és a vaníliával fehéredésig verjük, egy másik tálban a liszté őrölt magokhoz hozzákeverjük a szódabikarbónát, a két tál tartalmát összekeverjük. A masszát sütőpapírral bélelt csatos tortaformába simítjuk, majd 170 °C-ra előmelegített sütőben sütjük kb. 30 percig, miután kihűlt két egyforma lapra osztjuk.
Hozzávalók a krémhez:
- 10 dkg mazsola
- 10 dkg aszalt szilva
- 1 banán
- 1 narancs
- 1 avokádó
- 1,5 ek. holland kakaópor
- 1/2 kk. fahéj
- csipetnyi őrölt gyömbér
Hozzávalók a csokimázhoz:
- 50 gr. holland kakaópor
- 50 gr. kakaóvaj, vagy kókuszolaj
- 40 gr. xilit porrá őrölve, vagy méz
A tortalapra ráöntöm a fűszeres krémet, beborítom a másik lappal, és végül a tetejére jöhet a csokimáz, azután hideg helyen állni hagyjuk, ideális esetben egy éjszakára, de legalább 1-2 órára.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése