Hogy lehet így élni? Se krumpli, se tej, se gabona és oda a hagyományos konyha is.
De én szerencsésnek gondolom magunkat, mert nagyon sok változatos ételt készítek, készítünk, és megszabadultunk a kereskedelem által kínált adalékolt élelmi-szerektől is!
Viszont eszünk rengeteg zöldséget, gyümölcsöt, húst, tojást és magokat, és nagyon sok újra felfedezett étel került be a repertoárba. Ilyen a mángold, batáta és a csicsóka is.
Az édeskés csicsókát sokféleképpen használhatjuk, nyersen, párolva, sülve, főzve vagy akár lének kipréselve is fogyaszthatjuk.
A mai főzelék Mezei Elmira paleo szakácskönyvében megjelent leves adaptációja, nagy mennyiségben az alábbi módon készül:
Hozzávalók (kb. 5 nagy adag):
- 1 kg csicsóka,
- 0,5 kg spenót (mirelit)
- 1 nagy fej vöröshagyma, vagy 1 szál póré,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 1 ek. zsiradék, jelen esetben kacsazsír,
- Ízlés szerint:
- só,
- bors,
- natúr vegeta,
- bazsalikom és
- frissen reszelt szerecsendió
- annyi víz amennyi ellepi.
Botmixerrel pépesítettem, így nem kell hozzá semmilyen sűrítő anyag, és az ízek is jobban összesimulnak.
Tükörtojással tálaljuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése