Kezdőlap

2013. szeptember 3., kedd

Szüreti szőlős muffin

Hadrendbe állítottam a muffin katonákat.

Egy paleo családban vannak dolgok, amik több odafigyelést igényelnek, ilyen például a reggeli. Mert ugyebár nem lehet minden nap tojást enni! 
Eljött a szeptember 2.-a az iskola és az óvoda (!) :-) első napja. Mi mást is tehettem volna, mint hogy egy kényeztető reggelit ötlök ki, erre a hétfő reggelre. Az eredeti elképzelés em szerint azt a mandulás-kakaós muffint akartam megsütni, amit már korábban közzétettem itt
De aztán, amikor elkezdtem kimérni a hozzávalókat, megjelent lelki szemeim előtt egy őszies, szüreti hangulatú muffin. Kevesebb gesztenyével és nagyon sok szőlővel. Íme

Hozzávalók:

20 dkg őrölt mandula (aldi)
9 dkg szezámliszt
6 dkg gesztenyeliszt
1 dkg kókuszreszelék
3 egész tojás
10 dkg xilit
2 ek kókuszolaj
1 kk aszkorbinsav
1,5 kk szódab.
1,5 ek psyllium
víz
1 fürt fehér csemege szőlő leszemezve,
 a nagyobbak magtalanítva.

A szokásos módon két tálat veszünk elő, az egyikbe a száraz hozzávalókat mérjük, rögtelenítjük, a másik tálban a tojásokat az édesítővel fehéredésig keverjük, a felolvasztott kókuszolajat is hozzáadjuk. A két tál tartalmát összeöntjük és csak annyi vizet teszünk hozzá, hogy kanalazható sűrű masszát kapjunk. 


Állni hagyjuk, mert a psylliumnak kell egy kis idő, de addig sem tétlenkedünk, mert ez idő alatt

le tudjuk szemezni a szőlőt, a nagyobbakat kettévágjuk és magtalanítjuk, majd a felét a muffin masszába keverjük. Szilikon formába kanalazzuk és a tetejét megszórjuk a maradék szőlővel. 
180°C.ra előmelegített sütőbe tesszük és alsó-felső sütéssel 20 perc alatt készre sütjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése