Felirat hozzáadása |
Azért a napocskás nevet kapta, mert egyrészt jó kedvem lett tőle :-), másrészt napraforgóbél-liszttel bolondítottam meg, harmadrészt, mert sok őrölt szezám került bele és ettől szép sárgás színe lett.
Kíváncsi vagyok kipróbáljátok-e?
Hozzávalók: (cca. 60 dkg-os kenyérhez)
10 dkg héjas mandula lisztté őrölve
15 dkg őrölt szezámmag
5 dkg napraforgóbél-liszt
3 tojás
1 ek zsír, vagy kókuszolaj
1/2 tk szódabikarbóna
1 tk só
1,5-2 dl víz
Én a szezám miatt sok őrölt köményt használtam kb. 1,5 tk, mert elveszi a szezám karakteres, kissé kesernyés ízét.
Az elkészítés menete úgy történik mint a másik kenyérnél egyik tálba a lisztek, szódabikarbóna, fűszerek, másikba tojás, só, víz, zsiradék. Az utóbbit alaposan kikeverem, majd összeházasítom a lisztekkel. Sütőpapírral kibélelt formába kanalazom és 190 fokos sütőben sütöm 40 percig, majd a formából kiborítva sütöm még kb. 15 percig.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése