Amikor nyakig vagyok valamiben, mint például most a nyárban, a bútorfestésben, konyha újjászületésben stb, előfordul, hogy kevesebb időt szentelek a tervezésnek. Így elmarad a menü gondos kimunkálása is, pedig annak is megvan az előnye. Mert, ha tervezek, akkor egyszerűbb a dolgom, hiszen a lista alapján megveszem, amire szükségem van a hétre, kifüggesztem, hogy mit főzök és reggel már csak a megvalósítás van hátra. Ez iskola időben , nyaralás előtt nagyon praktikus.
De a tervezés során eltűnik a kreativitás, és az újító alkotás a konyhából, hiszen a menüt általában olyan ételekből állítom elő, amik úgymond zsigerből jönnek. Ti, hogy álltok ezzel?
Ezért is nagyon jó az, ha más tevékenység, elfoglaltság miatt, valamint az alábbi pontokban részletezett sürgető behatásra születnek meg a finomabbnál, finomabb újdonságok, amik aztán később mehetnek a menübe:-))
- És elhangzik a mondat: Anyaaa, nagyon éhes vagyok!
- Éhes férj haza jön a napi robot után, és állandóan a hűtőt, vagy a spajzot szemrevételezi és azt találgatja, hogy vajon termett-e benne valami az eltelt 2 percben.
- Ránézek az órára, a fejemhez kapok és megállapítom: Jesszus, már ebédidő van én pedig még nem főztem semmit!!!
Ilyenkor gyorsan szemrevételezem én is a hűtőt, a kamrát, majd az ott lévő alapanyagokból összeállítok valamit. A legutóbbi ilyen alkalom után, Levikém meg is jegyezte, miközben a vállam veregette: Hm ez finom volt! Hát igen Anya, aki tud, az tud!!! :-)
Ezt találtam most:
- 1 nagy fej káposzta
- 0,5 kg darált sertés hús
- 3 db lédús paradicsom
- 4 db friss bazsalikom levél
- 1 nagy hagyma
- 2 gerezd fokhagyma,
- 1 tk. morzsolt kakukkfű
- só, bors
- 2 ek. eritrit
- 3 ek. zsiradék
Imádom a wokot, én az ilyen nagy mennyiségű, mindent bele típusú ételeket rendszerint ebben készítem el. És még soha sem csalódtam, most is ebben láttam hozzá az elkészítésnek. 3 ek. zsiradékon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzátesszük a darált húst, a zúzott fokhagymát, sózzuk és borsozzuk és megszórjuk a kakukkfű egy részével.
Amíg pirul felkockázzuk a paradicsomot, és a bazsalikom leveleit is apróra vágjuk. Ha már barnás színt kapott hozzáadjuk a paradicsomot, a bazsalikomot, a két evőkanál eritritet, majd felengedjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Felforraljuk, mérsékeljük alatta a lángot, és fedőt teszünk rá. Amíg lassan fövöget, laskára vágjuk a káposztát, és már hozzá is tehetjük a raguhoz, fedő alatt pedig kb. 15 perc alatt készre főzzük. Ha már puha a káposzta kikapcsoljuk alatta a gázt, még kóstoljunk rajta egyet, és ha szükséges sózzuk,borsozzuk, és szórjuk meg még egy kis kakukkfűvel!
Max. 40 perc, és már tálalhatjuk is! ;-) |
Jó étvágyat!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése