Kezdőlap

2013. augusztus 8., csütörtök

Sárgadinnye krémleves- nyers, vegán, tej-, tojás-, és gluténmentes

Hőség van! Hál Istennek, hiszen nyár van! :-)
De néha, azért én is úgy gondolom, hogy jó lenne ebből a melegből egy kicsi télire is! De már nem kell soká várni - mert ha így folytatjuk - úgyis hamarosan mediterrán ország leszünk! :-(

Minden esetre ez a recept akkor is jól fog jönni, mert a tűzhelyet sem kell bekapcsolni hozzá! Gyakorlatilag bármilyen puha gyümölcsből elkészítjük, legyünk kreatívak és bátran variáljuk a gyümölcsöket! Eper, málna, barack, szilva... Hmm, nyami ;-)))


Én most illatos, érett sárgadinnyéből készítettem, egy nagy családos adagot! ;-))

            Hozzávalók:
  • 1 db kb. 2 kg sárgadinnye
  • 1 dl cocomas kókuszkrém, vagy növényi "tej", de akkor víz helyett ezzel hígítsuk a végén
  • 3-4 ek. eritrit
  • késhegynyi őrölt gyömbér
  • víz


A dinnye héját és a magos részét eltávolítjuk, ezután kockára vágjuk. Egy magas falú edénybe tesszük és felengedjük annyi vízzel, ami ellepi. Majd a botmixert addig járatjuk benne, amíg minden darabot péppé nem darál. Édesítsük eritrittel, szórjuk meg a gyömbérrel, és öntsük hozzá a kókuszkrémet, keverünk rajta még egyet, és ha túl sűrűnek találjuk, akkor annyi vizet tegyünk hozzá, amennyi a kívánt állag eléréséhez szükséges!

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése